Νέα πρόκληση! 12 εκατομμύρια στην "Ομάδα του Λαού"

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ε όχι και πρόκληση 12 εκατομμυριάκια από το Μιλτή για την ομαδάρα μας!



Η διαπλοκή του καθεστώτος Χριστόφια με το (κατά το ίδιο)"μεγάλο κεφάλαιο", όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά δημοσιοποιείται στα μούτρα όλων μας, με τον πιο προκλητικό τρόπο.

Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, ο οποίος έχει αναλάβει τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα έργα του δημοσίου, έχει καταβάλει, από τη δική του περιουσία, 12 εκατομμύρια ΕΥΡΩ στην Ομόνοια τα τελευταία 2 χρόνια.

Αν το ποδόσφαιρο δεν ήταν κομματικοποιημένο, αν ζούσαμε σε ένα τόπο όπου δεν γνωρίζαμε όλοι τις σχέσεις της κυβέρνησης με την Ομόνοια, δε θα υπήρχε πρόβλημα εάν ένας Πρόεδρος ομάδας, δίνει 12 εκατομμύρια από την περιουσία του για την ομάδα.

Όμως όλοι ξέρουμε ότι η Ομόνοια είναι το μακρύ χέρι του ΑΚΕΛ στην κυπριακή κοινωνία. Είναι ο χώρος όπου ζυμώνονται πολιτικά οι νέες γενιές των ακελικών στελεχών, είναι ο χώρος συνάθροισης, εκτόνωσης και ελέγχου των ακελικών. Ο "άρτος και τα θεάματα" (κυρίως τα θεάματα) υπήρξε αναπόσπαστο στοιχείο των σταλινικών και χουντικών καθεστώτων, ώστε να αποκοιμίζονται πολιτικά οι μάζες.

Επιπλέον, όλοι ξέρουμε ότι η Ομόνοια είναι παράρτημα του ΑΚΕΛ. Ό,τι μπαίνει στα "ταμεία της ομάδας", είναι λογικά, άνετα προσβάσιμο στο "κόμμα του λαού".

Κι όμως. Ο επίσημος κρατικός εργολάβος (όπως εύστοχα τον χαρακτήρισε ο Α.Νεοφύτου), ο άνθρωπος στον οποίο ανατίθενται τα περισσότερα δημόσια έργα, είχε τόσο πολύ κέρδος, που του περίσσεψαν 12 ολόκληρα εκατομμύρια ΕΥΡΩ για να τα δίνει στην Ομόνοια. Τόσο πολύ πάθος για ποδόσφαιρό άραγε;

Απορούμε: προ της Προεδρίας Χριστόφια, ποιος ήταν ο προϋπολογισμός της Ομόνοιας; Πόσα είχε δώσει τότε ο κ. Νεοφύτου στην ομάδα;

Πόσα πληρώνει τελικά ο Κύπριος φορολογούμενος, την "ομάδα του λαού", για να περισσεύουν 12 εκατομμύρια για να δίνει ο Μιλτής;


Ακολουθεί
το δημοσίευμα της Καθημερινής για το θέμα:

Το εξωπραγματικό (για τα δεδομένα της Κύπρου) ποσό των 12εκ. ευρώ έχει χαρίσει στην Ομόνοια τα δυο τελευταία χρόνια ο Μιλτιάδης Νεοφύτου.

Όπως προέκυψε από την ετήσια Γενική Συνέλευση του Σαββάτου (26/06), ο περσινός προϋπολογισμός ανήλθε στα 15εκ. ευρώ ενώ τα έσοδα μόλις 6,5εκ. Έτσι το έλλειμμα ήταν 8,5εκ. ευρώ ενώ το έλλειμμα της σεζόν 2008/09 (της πρώτης με τον Μιλτιάδη στο τιμόνι) ήταν 3,5εκ. ευρώ. Σε ερώτηση ποιος θα πληρώσει το συνολικό έλλειμμα των 12εκ. ευρώ που δημιουργήθηκε σε δυο χρόνια, η απάντηση ήταν ότι «το έχει καλύψει ο πρόεδρος». Αναπάντητο έμεινε το ερώτημα αν άξιζε τον κόπο τόσο μεγάλο οικονομικό άνοιγμα.

Από τη Γενική Συνέλευση προέκυψε και χρέος 7εκ. ευρώ προς τράπεζες αλλά έμεινε αδιευκρίνιστο αν το έχει πληρώσει και αυτό ο κ. Νεοφύτου.


Επιμέλεια: Πράξανδρος για το christofias-watch

6 Σχόλια:

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Anef_Oriwn, θέλεις να μας πεις ότι πιστεύεις ότι αυτά που κάνετε με τα Jet και την Ομόνοια, εκφράζουν αριστερή ιδεολογία;

Μα επιτέλους, πόσο υποτιμάτε το λαό;

λεωνίδας είπε...

Κατά τα άλλα ρε ακελοτσογλάνια κατηγορείτε το Λυσσαρίδη ότι ζει σε μια παλιο κυβερνητική κατοικία που του δόθηκε λόγω του ότι υπήρξε αμισθί Γιατρός του Προέδρου Μακάριου και του Σπύρου Κυπριανού! Τον ΠΑΤΡΙΩΤΗ που υπήρξε και ευτυχώς υπάρχει για να μας θυμίζει πως ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ οι Αληθινοί ΗΡΩΕΣ, τον ΙΔΕΟΛΟΓΟ που μας έμαθε να μην σκύβουμε στους χαρραμοφάηδες και τους `δήθεν`, τον ΑΝΘΡΩΠΟ που μας δίδαξε, μας ενέπνευσε και μας εμπνέει με τις πραγματικές ΑΞΙΕΣ της ζωής, τον ΕΔΕΚΚΙΤΗ που όλοι εσείς οι νάνοι δεν μπορείτε το ΑΝΑΣΤΗΜΑ του να φτάσετε.
Κι αν Θαρθούν οι γνωστικοί να μας βάλουν τρικλοποδιά,
οι «ειδικοί αστυνομικοί» να μας σπάσουν τα πλευρά, οι κόκκινοι να μας κοκκινίσουν το μούτρο,
οι φωτισμένοι να μας αλλάξουν τα φώτα,
οι γελοίοι, οι σοβαροί…
Οι ανατολικοί, οι δυτικοί…
ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ θα ξαναρίξουμε τα μαλλιά μας πίσω
θα ξαναφορέσουμε το ματωμένο πρόσωπο ανάποδα
και θα βγούμε στους δρόμους και στις πλατέες
με ντουφέκια, φωνές, με συνθήματα…
Να ρεζιλέψουμε τους οπαδούς του συρματοπλέγματος…
Να διεκδικήσουμε Ψωμί, Ελευθερία και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Κοκούδιν,
Εν φυσικόν να βάλλουσιν ούλλοι εναντίον του Χριστόφια τζιαί του Κάρραγιαν.
Ο μεν πρώτος, αριστερός, γιός καφετζιή, αμάρτησεν με το να γίνει ο πρώτος αριστερός πρόεδρος της Κύπρου. Εν πράμαν τούτον που έκαμεν; Ο τατσίζης!
Ο δε δεύτερος, απόγονος προσφύγων, με Αρμενική καταγωγή, αμάρτησε με το να γίνει πρόεδρος της βουλής τζιαί πρόεδρος ενός από τα τρία μεγάλα κόμματα "των Ελλήνων" της Κύπρου. Εν πράμαν που έκαμεν; Ο τατσίζης!
Τα άλλα ούλα εν μουσκουρούθκια. Ότι τζιαί να κάμνασιν, τους άλλους "γαλαζοαίματους" έν θα τους άρεσκεν.

Ε ε ε έσιει ξύδιν να πιούν να τους περάσει! Ή αν προτιμάς; Στον κώλον τους ρεπάνιν.
Εκατάλαβς Κοκούδιν; Στον κώλον τους ρεπάνιν.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Τζιαί επειδή εγιώ λαλώ τα κατάμουτρα, μεν νομίσεις ότι εν να φοηθώ τζιαί να κρυφτώ. Ναι! Την μεγαλλύττερην ευθύνην για τα δεινά της Κύπρου, έσιει την πρώτα ο Μακάριος τζι' ύστερα ο Γρίβας.
Εντάξει Κοκούδιν;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Katamutre,

Πόση ευθύνη φέρει το ΑΚΕΛ που το 1967 εψήφισε ΕΝΩΣΗ στην Βουλή;

Πόση ευθύνη φέρει το ΑΚΕΛ που καλοσώριζε τον Γρίβα στην Βουλή;

Katamutra = ΧΑΧΑΧΑ!!!

Είσαι σχεδόν πιο αστείος τζιαι που τον Παπασάββα!