Θαυμάστε τη διεθνιστική κυβέρνηση!

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε και με άλλους αποκλεισμένους, όταν έχουμε τον αποκλεισμό των αδελφών Τουρκοκυπρίων!


Ο εξευτελισμός της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό το Δημήτρη Χριστόφια, δεν έχει όρια. Και δε μιλάμε μόνο για τη νέα απόφαση του ΕΔΑΔ, που πάλι βρήκε κοιμώμενους τους μετρ της υψηλής ευέλικτης πολιτικής. Μιλάμε κυρίως, για τον εξευτελισμό μας και την υποταγή μας στα μεγάλα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Η "διεθνιστική" κυβέρνηση του Δ. Χριστόφια, αυτή της "ανθρωπιάς" (των συλλήψεων και των διώξεων) και της "αλληλεγγύης" απαγόρευσε τον απόπλου ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αγωνιζόμενους για την επιβίωσή τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Προς τιμή του, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Κ. Τριανταφυλλίδης, διαχώρισε τη θέση του.

Αυτή είναι η κυπριακή Αριστερά; Η αριστερά της υποταγής στον ιμπεριαλισμό;

Πράξανδρος για το christofias-watch


ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕ

Λευκωσία: Η υπουργός Συγκοινωνιών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι η κυβέρνηση απαγόρευσε τον απόπλου σκαφών από κυπριακά λιμάνια, που θα επιχειρούσαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας για να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Σχετικό διάταγμα, είπε, υπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή οι Γενικοί Διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Συγκοινωνιών.

Η κα Μαρκουλλή ανέφερε ότι η απόφαση για έκδοση του διατάγματος λήφθηκε, ύστερα από επαφές με όλους τους εμπλεκομένους.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση έκρινε πως σ' αυτή τη χρονική συγκυρία, με τα πολλά προβλήματα και τις απειλές που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν θα έπρεπε να εμπλακεί η Κύπρος. Οι θέσεις, μας, είπε, έγιναν κατανοητές από όλους.

Η υπουργός Συγκοινωνιών διέψευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρεσβευτής της Κύπρου στο Ισραήλ κλήθηκε στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών και του έγιναν διαβήματα. Η απόφαση, είπε, ήταν της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι είναι δεδομένη η υποστήριξη της Κύπρου στον Παλαιστινιακό λαό και διευκρίνισε ότι ουδέποτε η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε από τη Λευκωσία την αποστολή βοήθειας.

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος με άλλους συναδέλφους του συμμετέχει στην ανθρωπιστική αποστολή δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι στόχος είναι να δοθεί το μήνυμα πως "ο αποκλεισμός της Γάζας είναι απάνθρωπος και πρέπει να αρθεί".

Είπε επίσης ότι μεταφέρεται ανθρωπιστικό και οικοδομικό υλικό, για μερική κάλυψη των μεγάλων αναγκών του πληθυσμού.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης δεν αποκάλυψε το μέρος που βρίσκονται αναφέροντας απλώς ότι είναι έτοιμοι να αποπλεύσουν ανεξαρτήτως διαταγμάτων.

Πρέπει, είπε, η διεθνής κοινότητα να αντιληφθεί ότι "δεν μπορεί το Ισραήλ να κρατά εγκλωβισμένους ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους, σε απάνθρωπες συνθήκες και με κατεστραμμένες λόγω των βομβαρδισμών υποδομές".-

Στη φωτογραφία, ο άλλοτε αγωνιστής για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, Μιχάλης Ι. Κατσουνωτός, ποζάρει για το φακό, ως εκπρόσωπος της Αστυνομίας του ανάλγητου καθεστώτος Χριστόφια.

Σε επιφυλακή η Αστυνομία

Η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων λαμβάνουν όλα τα δέοντα μέτρα προς τήρηση των απαγορεύσεων που τέθηκαν σε ισχύ από τις 21 Μαΐου 2010 στη βάση της απόφασης για απαγόρευση απόπλου ή και κατάπλου πλοίων ή σκαφών οποιουδήποτε τύπου από/προς κυπριακά λιμάνια με τελικό προορισμό τη Γάζα.

Αυτό ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, ο οποίος αφού επανέλαβε ότι η απόφαση λήφθηκε από τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Εξωτερικών, Συγκοινωνιών και Εργων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, οι οποίοι, όπως είπε, εξέτασαν το θέμα που προέκυψε από την πρόθεση μη κυβερνητικών οργανισμών να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως σημείο διαμετακόμισης προς τη Γάζα, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που οποιοδήποτε πλοίο ή σκάφος εκδηλώσει πρόθεση για είσοδο στα χωρικά ύδατα της Δημοκρατίας και κατάπλου σε λιμάνι, θα ενημερωθεί για την απόφαση που υπάρχει.

Ανέφερε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή κινούνται έξω από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, (δηλαδή πέραν των 12 ναυτικών μιλίων) συνολικά έξι πλοία των οποίων οι κινήσεις παρακολουθούνται από τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δέστε επίσης από τους συναγωνιστές του Indymedia:

15 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοπέλια αποφασίστηκεν ότι ούλλοι μας πρέπει να τσιακκαριστούμεν για φτείρες. Απελευθερώθηκεν κοντύλιν τζιαι εγοραστήκαν που μιαν ειδικήν επιτροπήν δαμέσα ειδικά χτενούθκια άσπρα που εν πυκνά που την μιαν πλευράν για τες μιτσιές τες φτείρες τζιαι τα κονίκια τζιαι αραιά που την άλλην για τες μιάλες φτείρες(τες μάνες τες λεγόμενες) τζιαι θα πρέπει ούλλοι να τσιακκαριστούμεν.

ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ είπε...

ΡΕ ΤΑΒΑΝΙ ΠΑΡΕ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ.....ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΣΑΙ.....ΑΝΤΕ ΚΑΙ Η ΠΟΛΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ...ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΠΛΕΟΝ(ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ 3 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΜΕΙΝΑΝ,ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ)ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.....

Ανώνυμος είπε...

’Άτε ρε principe πιάσε τζιαι σου το χτενούιν σου τζι άρκεψε δουλειάν τζιαι εννά μας φάει το κονίν.

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

ο,προδοφκιας συνεχιζει την καταστροφη.το 2013 ομως θα παθει στραπατσο,εκει να δειτε τα κλαματα του ακελ.εκει που θα μας ξαναπουλουν παραμυθια περι εργατιας.τοτε θα δινουν ιθαγενεια σε τουρκους για να απρουν ψηφους.θα μας που η σημαια πρεπει να μεινει στον πενταδαχτυλο σαν δειγμα αδελφοσουνης ελληνων και τουρκων.ποτε θα αυτοκτονησεις τουρκοφκια?

Ανώνυμος είπε...

Λάζαρε Μαύρε πόρτη μου
αν το λαλεί η καρκιά σου
κόπιασε στο κονάτζιην μου
με την συναπαρτζιάν σου

Τζιαί σου τζι’ ο Νικολάτζιης μας
τζιο Ττόμης τζιο Κουλίας
τζιαί ο Ομήρου τζιο γιατρός
τζιο Ρίκκος τζιο Ππερδίας

τζιαί το Σαψούιν το κοντόν
τζιο Λίλληκος ο σέρτης
τζιο Αγγελίδης που λαλούν
πως μίσσιη μου εν ψεύτης

μα τζιαί το Σιυλλουρούιν μας
πον λλίον αντροπιάρης
μα τζιαί την Θεοχάρους μας
πέρκιμον την καλάρεις

να σας ταΐσω ούλλους σας
ένα χαρτσιήν φασούλια
κρομμύθκια τζιαί πιπέρκα αψά
τζιαί σκόρτους με μαρούλια

να πιείτε κάμποσον κρασίν
στερκόν της Μαραθάσας
για να γεμώσει το τζιοιλιήν
εν η παλληκαρκά σας

Τζι ύστερις να λαμνίσετε
κατά την ανηφόραν
νάβρετε μιαν βουνοκορφήν
που πάνω που την Χώραν

να φαίνεται πιον καθαρά
του Γρίβα το μνημείον
πόσιει το μισοφέγγαρον
τζιείν το γνωστόν σημείον

Ποτζιεί στον Πενταδάκτυλον
που οι Τούρτζιοι του εστήσαν
για τες ανδραγαθίες του
για πίκκαν του αφήσαν

τζι’ ούλλοι σας να γυρίσετε
με τίτσιρους τους κώλους
να τους την αντινάξετε
με πόρτους βρωμοζόλους

για να σας φοηθούν τζι’ εσάς
τζι’ όϊ μόνον τον Γρίβαν
με πόρτους φέρτε λευτερκάν
στης Κύπρου την πατρίδαν

Unknown είπε...

π εν να αυτοκτονησουν οσοι εβαλαν την σταμπα τους στο προδωτικο πραξικοπημα και την εισβολη και η τιμωρια σας προς αυτους ειναι η ψηφος σας για να ν τζιαμε να τρων τζιε να πιννουν δεκα χρονια...ατε τζιε κανει

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

λυσσαριδης μακαριος καραμανλης οι μεγαλοι προδοτες που για ναφερουν δημοκρατια στην ελλαδα κατασρεψαν την κυπρο......

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

μακαριος λυσσαριδης εκαμα το πραξικοπημα.....

Ανώνυμος είπε...

Ρε Soto ελάτε μαζί με τον άλλον τον Μάρκον να ξιφτιρκαστείτε. Ούλλοι δαμέσα αρκέψαμεν τζιαι ξιφτιρκαζούμαστεν γιατί είμαστεν πατημένοι. Ενιξέρω πόθεν ήρτετε εσείς οι δκιο δαμέσα όπως τους αλεξιπτωτιστές αλλά αν θέλετε να τα πάμεντε καλά πιάστε χτενούιν άσπρον τζι αρκέψετε. Εγιώ να σας συστηθώ είμαι ο επικεφαλής μιας που τες 4-5 κλίκκες που υπάρχουν δαμέσα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

ο φακελος της προδοσιας δεν ανοιγη γιατι ειναι προδοτες μακαριος λυσσαριδης καραμανλης.....

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

Ο Καραμανλής είναι μεταξύ των ενόχων τόσο του Πραξικοπήματος όσον και της εισβολής. Γι' αυτό υπάρχουν πολλές μαρτυρίες. Θα σταθώ μόνο σε δύο:
Η πρώτη: Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Κουτσογιάννης, μέλος της Επιτροπής Φακέλλου της Κύπρου της Βουλής των Ελλήνων ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη στο ΡΙΚ1, στο πρόγραμμα διάλογοι,είιπε μεταξύ άλλων:
1. Στην επιτροπή έγινε αποδεκτό ότι ο Κίσσινγκερ ήταν ο Κεντρικός Συντονιστής του πραξικοπήματος και της εισβολής.
2. Κατατέθηκε στην Επιτροπή ότι τον Αύγουστο 1973 έγινε μυστική συνάντηση στο Παρίσι του Καραμανλή με τον Κίσιγκερ. Η επιτροπή αποδέχτηκε το γεγονός και θεώρησε ότι αυτή η συνάντηση ήταν κρίσιμης σημασίας για το εξεταζόμενο θέμα της Κυπριακής τραγωδίας.
Η δεύτερη: Ο Αθανάσιος Στριγάς στη σελ. 273 του βιβλίου του "Οι τυμπανιστές του Πενταγώνου" γράφει: "Πέντε μέρες πριν από την επιστροφή του στην Ελλάδα, μεταφέρουν τον Καραμανλή με άκρα μυστικότητα στο νοσοκομείο MEMORIAL της Ν. Υόρκης όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Εκεί υπέγραψε ένα κείμενο παρουσία του Υπουργού Κίσινγκερ και του Τόμ Καραμεσίνη. Στο σημείο (4) γράφει πως ο Καραμανλής σαν πρωθυπουργός της Ελλάδας που θα γινόταν στις 23 Ιουλίου 1974 "δεν θα αφήσει να εμπλακεί η Ελλάδα σε πόλεμο, με την Τουρκία για κανένα λόγο, έστω και αν η Τουρκία επιδοθεί μονομερώς και σε νέες κατακτήσεις Κυπριακού εδάφους. Εάν η Τουρκία αποπειραθεί να απειλήσει τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο τότε θα προκαλέσει την αμερικάνικη επέμβαση".

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

η επιστολη προκληση πραξικοπηματος σταληκεν σε καραμανλη και βασιλια γιατι.........

antonis είπε...

Κανεις δεν μιλησε για την ουσια του θεματος που ειναι οτι μια κυβερνηση που το παιζει κομμουνιστικη ,αριστερη, απαγορευει την βοηθεια προς τους αδερφους παλαιστηνιους για υς οπιοιους καποτε βγαιναν στους δρομους προς συμπαρασταση..Πιοιο κομμουνιστικο κομμα θα το κανε αυτο? Ο Τσε γκε βαρα ειναι μοναχα της μοδας στα μπλουτζην στο ακελικο κοπαδι ..

ΠΑΟΛΑ είπε...

"Aριστερή" κυβέρνηση!

Ας γελάσω!!!!!!!

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

παολιτσα, τι κανει ο μπαμπας? ολα καλα? δεν πιστευω να επηρεαστηκε απο την κριση, ετσι? αν βαρεθηκες να γελας, να σου υπενθυμισω ποιον επελεξε ο κυπριακος λαος να κυβερνα. καλη σου μερα.

τελικα ο ξενης ειναι η οχι ψευδοεπιτροπος?

που χαθηκε ο σχολιογραφος ΡΗΓΑΣ?

ΡΗΓΑ, ΡΗΓΑ, εισαι εδω?

χρισοτς, χριστος, ττιμης, προδρομος, ζηνων, παυλος, νικολας