ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΜΑΖΟ!

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Από τον αναγνώστη μας Ρήγα, ένα δημοτικό για τον Τουμάζο!

Σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο.



Το γιουσουφάκι ο Τσελεπής τον Βάσο τον ερώτα:

Γίνεσαι νενέκος Βάσο μου, την πίστη σου ν' αλλάξεις,

να προσκυνήσεις τον Ταλάτ, τους Έλληνες ν' αφήσεις;

Κι εκείνος τ' αποκρίθηκε και ισιώνει το μαλλί του:

Πάτε κι εσείς και το κόμμα σας, μουρτάτες να χαθείτε!

Εγώ Γραικός γεννήθηκα Γραικός θε ν' αποθάνω.

Σαν τ' άκουσε ο Τσελεπής, αφρίζει και φωνάζει:

Χίλια πουγκιά οι Βρεττανοί, το κόμμα άλλα τόσα,

το Βάσο να χαλάσετε, το φοβερό τον κλέφτη,

γιατί θα σβήσει το ΑΚΕΛ κι όλο μας το ντοβλέτι.

Τον Βάσο τότε παίρνουνε και στο σουβλί τον βάζουν.

Ολόρτο τον εστήσανε κι αυτός χαμογελούσε,

την πίστη τους τούς ύβριζε, τους έλεγε μουρτάτες:

Σκυλιά, κι α' με σουβλίσετε ένας Γραικός εχάθη.

Ας είναι η Επιτροπή καλά και ο καπετάν ο Ρήγας,

που θα σας σβήσουν το ΑΚΕΛ κι όλο σας το ντοβλέτι.

22 Σχόλια:

Bobby Sands είπε...

...σκέψου τώρα να είναι on line ο τσιελεπής και να το διαβάζει...!

Ανώνυμος είπε...

allon pou mian malakia en grafete

Bobby Sands είπε...

το να περιμένεις από ακελικό να έχει αίσθηση του χιούμορ, είναι σαν να περιμένεις να δεις τον γάρο να πετά.

πετά ο γάρος σύντροφοι;

πετά!

Ανώνυμος είπε...

Προς την επιτροπη του Christofias-watch εχω καποιες ερωτησεις

1. Που μας οδηγησε το 1974 ο εθνικισμος ο οποιος εσεις προσπαθειτε να «πουλησετε» μεσω του Blog σας ?
2. Τι κερδισαμε από τις ενεργειες της παρανομης οργανωσης της οποιας ο Τασσος ειταν ενεργο μελος?
3. Γιατι ζητησε από τον Αναν ο Τασος να επαναφερει το σχεδιο Αναν αφου κατά την δικη του αποψη δεν ειταν λειτουργικο?
4. Γιατι δεκτηκε επιδιαιτησια εάν δεν ειχε εμπιστοσυνη του Αναν?
5. Γιατι δεν διαπραγματευτηκε τιποτα στο Μπουντερσπορκ το σχεδιο που αυτος ζητησε να επανελθει?
6. Εφοσον δεν ικανοποιηθηκε από την επιδιετησια γιατι αφησε το σχεδιο να παει σε δημοψηφισμα με αποτελεσμα να απενοχοπιοισουμε την τουρκια με το ΟΧΙ μας?


Ένα λογικο και αντικειμενικο ατομο μπορει ευκολα να αντιληφθει ότι η πολιτικη του Τασσου από το 1960 εως το ΟΧΙ του, ειταν μια αποτυχημενη πολιτικη η οποια μονον ζημια εφερε στον τοπο μας. Εάν συνεχισουμε αυτή την πολιτικη η οποια δεν εχει κανενα οπαδο στην ευρωπη , είναι θεμα χρονου ποτε θα μας βρουν και άλλα βασανα.


Πραγματικα διερωταμε ποια είναι τα πραγματικα κινιτρα πισω από τον πολεμο που γινετε από το Blog σας προς τον Προεδρο Χριστοφια και την πολιτικη του. Ενας λογικος ανθρωπος μπορει να υποψιαστει ένα εκ των 2 πιο κατω

1. ότι η επιτροπη του Βlog αυτου είναι νεαρα ατομα που δεν γνωριζουν καλα την συνχρονη κυπριακη ιστορια , ειτε εχουν χαμηλο δεικτη νοημοσυνης και δεν μπορουν να αντιληφθουν αυτά που εγραψα πιο πανω

2. Ότι η επιτροπη είναι ατομα με κανονικο δεικτη νοημοσυνης αλλα επιτιδες κανουν ότι δεν καταλαβαινουν τα πιο πανω πολύ απλα πραγματα που εχω γραψει επειδη είναι βαλτοι και παιρνουν κατευθυνση από πηγες οι οποιες βολευονται με την απαραδεκτη υφισταμενη κατασταση που υπαρχει αυτή την στιγμη στην κυπρο.


Εγω προσωπικα πιστευω ότι είναι το 2 .

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΖΑΦΥΡΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ

Ο τίτλος σας μού θύμησε ένα άλλο ανεκτίμητο πολύτιμο λίθο, το ζαφύρη . Το "Ζαφύρη" πού πούλησε Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Γιάννος Αντρονίκου στούς ανυποψίαστους επενδυτές την περίοδο της φούσκας του χρηματιστηρίου το 1999-2000. Να πώς έγινε η μεγάλη αυτή κομπίνα.

Ο Αντρονίκου αποφάσισε νά εισάξει τήν χρηματιστηριακή του ετερεία (Suphire)στό χρηματιστηριο τήν περίοδο της φούσκας έτσι ώστε να την μοσχοπουλήσει σε ανυποψίαστους αφελείς επενδυτές. Γία να το πετύχει αυτό φούσκωσε τα κέρδη της ετερείας του και πούλησε την κάθε μετοχή προς 2 λίρες την κάθε μιά. Ο Αντρονίκου έπιασε αυτός προσωπικά κάπου 65,000,000 Λίρες και κάπου 20,000,000 λίρες η ετερεία του από διάφορους ανυποψίαστους επενδυτές. Αυτά τα στοιχεία μπορείτε να τα βρείτε απο το ενημερωτικό δελτίο που έκδοσε η ετερεία SUPPHIRE πρίν μπεί στο Χρηματιστηριο.

Στό συμβούλιο αυτής της ετερείας Φούσκας είταν Ο Νικόλας Παπαδόπουλος καί δικηγόροι της το Δικηγορικό Γραφείο Του Τάσου Παπαδόπουλου.

Οι επενδυτές χάσανε όλα τους τά λεφτά , αφού η μετοχή όπως είταν φυσιολογικό κατέρευσε και σήμερα είναι κάπου στα 4 λεπτά , κάπου 2 σεντ από τις 2 λίρες που τους πούλησαν τις μετοχές Οι Γιάννος Αντρονίκου και Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Γιάννος Αντρονίκου τώρα βρίσκεται στήν φυλακή για τήν κατάχρηση που έκανε στο ταμείο προνοίας των υπαλλήλων της ΑΗΚ.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έφυγε από το συμβούλιο της Supphire λίγο καιρό μετά που πούλησαν τις φουσκωμέμες μετοχές στους ανυποψίαστους επενδυτές.

Το δικηγορικό γραφείο του Τασσου εξακολουθά απο τότε να ειναι οι νομικοί σύμβουλοι της Supphire.

Τα 85,000,000 Λίρες, περίπου 145,000,000 ευρο των επενδυτών έχουν χαθεί.

Ανώνυμος είπε...

ποιος εθνικισμός ρε αχάπαρε? Ε συγχύσετε τον να αγωνίζεται ο άνθρωπος για την πατρίδα του με τον εθνικισμό, ακαλλιέργητοι άχρηστοι αμόρφωτοι τουρκολάγνοι.

Μελετήστε λλίο τζαι κανεί να πιππιλάτε σαν καλά πεμπερούθκια ότι κοτσάνα σας ταϊζει το πιο ζημιογόνο κόμμα τούτου του τόπου.

οπότε αποκλείετε το να θκιαβάσει κάποιος πέραν του πρώτου σημείου τόση ασχετοσύνη που σε δέρνει πεμπερούϊν της ακέλης του ΑΓΕΛ

Ανώνυμος είπε...

απευθηνομαι προς ολους αυτους που λενε οτι το σχεδιο ΑΝΑΝ ειταν διχοτομικο και οτι ο ΤΑΣΣΟΣ μας εσωσε και εχω να πω τα εξης


εφοσον το σχεδιο ΑΝΑΝ ειταν διχοτομικο οπως λετε τοτε γιατι ο Τασσος ζητησε απο τον ΑΝΑΝ με επιστολη του τον Δεκεμβριο του 2003 να το επαναφερει και να αναλαβει νεα προτοβουλια στο Κυπριακο???

Προσπαθητε να τετραγωνισετε τον Κυκλο?

και σε εκεινους που λετε οτι η τρομοκρατικη παρανομη οργανωση Ακριτας μελος της οποιας ειταν ο Τασσος , δεν σκοτωσε τουρκοκυπριους εχω να ρωτησω το εξης

Τα οπλα που κρατουσαν τα μελη του Ακριτα οπως τα περιγραφει ενας αλλος εθνικιστης , ο Χριστοδουλος Χριστοδουλου, στο Βιβλιο ματωμενη αληθεια, αυτα λοιπον τα οπλα, τι εριχναν προς τους τουρκοκυπριους τελικα? χαριφαλλα??? η τριανταφυλλα???

Μια εθνικιστικη γραμμη οπως αυτη που ακολουθησε για χρονια ο ΤΑσσος, οπως ακολουθα τωρα η επιτροπο αυτου του Μπλοκ ειναι καταδικασμενη σε χρεωκοπεια οπως χρεωκοπησε και η εθνικιστικη πολιτικη του Χιτλερ, Του Μουσολινη, της Ελληνικης Χουντας, Toυ Φρανκο στην Ισπανία και τοσων αλλων εθνικοφασιστικων καθεστωτων

Ανώνυμος είπε...

Ανώνημε 10.26μμ, ο τρόπος που μιλάς είναι φυσιολογικός, στην θέση των επειχηρηματων λές βρισιές.Bρίζεις ενα ανθρωπο που μιλά με επειχηρήματα είναι εσείς που κατηγορατε τον πρόεδρο ότι δεν ειναι δημοκρατικός?? Αυτή είναι η "δημοκρατία¨" σας??


Μιά παράνομη και ένοπλη οργάνωση όπως ο Ακρίτας , δεν είναι ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ?? τί ήταν? φιλαθρωπικό ιδρυμα που σκότωνε τουρκοκυπρίους απλα για να τους βοηθήσει να πάνε παράδεισο ?


Πως μας έσωσε ο Τασσος ? μας έσωσε με το ΟΧΙ που είπε σε ενα σχέδιο που ο ίδιος ζήτησε να μας φέρουν? Γιατί το ζήτησε για να μας "σωσει"? Αφού ηθελε να μας "σωσει" γιατί ζητησε και μας το εφεραν το σχέδιο???

Κάπου πατε λάθος

Ανώνυμος είπε...

όσο αφορά τον Τασσο που ζήτησε με επιστολή του τέλος του 2003, από τον ΑΝΑΝ να φέρει ένα σχέδιο λύσης και να αναλάβει πρωτοβουλία για λύση, αυτό που ζήτησε ήταν το σχέδιο ΑΝΑΝ 5, απο τον ΑΝΑΝ, τι θα ζητούσε? τις ιδέες Γκάλι? ζήτησε ένα Σχέδιο από τον ΑΝΑΝ, δηλαδή το σχεδιο ΑΝΑΝ που συζητούσε και προηγούμενος πρόεδρος ο Κληριδης.

Γιατί το ζήτησε ο ίδιος εφόσον δεν το ήθελε? γιατί δέκτηκε επιδιαιτησία αφού δεν τους είχε εμπιστοσύνη ?? δεν το σκέφτηκε οτι μπορεί στο Μπουντερπορκ να μας έπαιζαν παιχνίδι όπως και έγινε?
γιατί άφησε το σχέδιο να πάει σε δημοψήφισμα αφού η επιδιαιτησία δεν ήταν καλή???
δεν έπρεπε να αφήσει το σχέδιο να παει σε δημοψήφισμα και να αφήσει την Τουρκία να μας κάνει παιχνίδι λέγοντας ΝΑΙ ξέροντας οτι εμείς θα πούμε ΟΧΙ


δεν το σκεφτήκατε ποτέ το ενδεχόμενο να πάθαμε την γκάφα του αιώνα???? να πως το βλέπω εγώ

Οταν δέκτηκε ο Τασος επιδιαιτησία, ήταν η μεγάλη ευκαιρία της Τουρκιας και των συμμάχων της να μας κάνουν "παιχνιδι" . Να ευνοήσουν στην επιδιαιτησία τους Τούρκους όπως και εγινε, ετσι ώστε να πούνε εκείνοι ΝΑΙ και εμεις ΟΧΙ και να εκτεθούμε.....Ο Τασσος νόμιζε οτι ο Ντεκτας θα έλεγε οχι(ετσι συμφωνησαν απο πριν στην μυστικη συνάντηση που είχαν--¨Ενας σωστός πρόεδρος ποτέ δεν κάνει μυστικές συμφωνίες με έναν εθνικιστή πατέρα της ΤΜΤ όπςω ο Ντεκτας) . Η τουρκία παραμέρισε τελευταία στιγμή τον Ντεκτας, και δέκτηκαν την πουλημένη επιδιαιτησία που έγινε εις βάρος μας και ειπαν ΝΑΙ ξεροντας οτι εμείς θα λέγαμε ΟΧΙ .

Ο Τασσος έπρεπε να αντιληφθεί αυτ’ο το παιχνίδι που του κάνανε και δεν έπρεπε να μας πάρει καν σε δημοψηφισμα.

μιλάμε για την γκέλα του αιώνα , μιλάμε για την γκάφα της σύνχρονης ιστορίας μας......μας βλέπουν οι Τούρκοι και γελάνε ενώ οι Ευρώπη μας βλέπει εμάς πλέον ως τους αδιάλατκους.

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα μωρό μου, πες τους τα αγαπη μου. Μονο εσυ μπορεις μωρό μου.

Ρηγα μου, πες τους για τον ασβεστη γλυκε μου, και για τους λάκκους και τους τάφους.

Πες τους τα ολα μεγαλε μου αντρα....

Ανώνυμος είπε...

Ρηγα μου αγάπη μου...
Μην είσαι τόσο επιθετικός γλυκέ μου με τον Τουμάζο γιατί προσβάλλεις τον Τάσσο μας που τον είχε συμβουλο του.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα τον βουλευτή Ρίκκον Ερωτοκρίτου να λέει από το βήμα της βουλής των αντιπροσώπων, ότι στο παρόν μπλοκ γράφει και ο ίδιος. Αν κατάλαβα καλά μάλλον θα είναι και μέλος της επιτροπής. Θα ήθελα πολύ να τον παρακολουθήσω. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να καταλάβω ποιά από τα κείμενα εδώ είναι δικά του; Ο ίδιος μήπως θα μπορούσε να φανερώσει το ψευδώνυμο του;
Ανέμενα να γράφει επώνυμα!

Ανώνυμος είπε...

Θυμησες 55-59,63-64,71-74. Οι ίδιοι "πατριωτες" να μιλουν για προδότες και Τουρκόφιλους και ότι άλλο φανταστεί το ξερο τους μυαλό.Τα ίδια λάθη από ανεύθυνους ξεροκέφαλους ανθρώπους.Ο θεός να μας φιλάει!

Time for Truth είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ:

1. Που μας οδηγησε το 1974 ο εθνικισμος ο οποιος εσεις προσπαθειτε να «πουλησετε» μεσω του Blog σας ?
<>

2. Τι κερδισαμε από τις ενεργειες της παρανομης οργανωσης της οποιας ο Τασσος ειταν ενεργο μελος?
<>

3. Γιατι ζητησε από τον Αναν ο Τασος να επαναφερει το σχεδιο Αναν αφου κατά την δικη του αποψη δεν ειταν λειτουργικο?
<>

4. Γιατι δεκτηκε επιδιαιτησια εάν δεν ειχε εμπιστοσυνη του Αναν?
<>

5. Γιατι δεν διαπραγματευτηκε τιποτα στο Μπουντερσπορκ το σχεδιο που αυτος ζητησε να επανελθει?
<>

6. Εφοσον δεν ικανοποιηθηκε από την επιδιετησια γιατι αφησε το σχεδιο να παει σε δημοψηφισμα με αποτελεσμα να απενοχοπιοισουμε την τουρκια με το ΟΧΙ μας?
<>

Time for Truth είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ:

1. Που μας οδηγησε το 1974 ο εθνικισμος ο οποιος εσεις προσπαθειτε να «πουλησετε» μεσω του Blog σας ?
***ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ. ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΠΟΥΛΑ Ο ΤΑΛΑΤ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ***

2. Τι κερδισαμε από τις ενεργειες της παρανομης οργανωσης της οποιας ο Τασσος ειταν ενεργο μελος?
***Ο ΤΑΣΣΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΗΡΙΔΗ, ΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ. ΤΟ ΑΚΕΛ ΤΟΤΕ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ***

3. Γιατι ζητησε από τον Αναν ο Τασος να επαναφερει το σχεδιο Αναν αφου κατά την δικη του αποψη δεν ειταν λειτουργικο?
***ΓΙΑΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΕΛ***

4. Γιατι δεκτηκε επιδιαιτησια εάν δεν ειχε εμπιστοσυνη του Αναν?
***ΓΙΑΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΕΛ***

5. Γιατι δεν διαπραγματευτηκε τιποτα στο Μπουντερσπορκ το σχεδιο που αυτος ζητησε να επανελθει?
***ΓΙΑΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΕΛ. ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟ***

6. Εφοσον δεν ικανοποιηθηκε από την επιδιετησια γιατι αφησε το σχεδιο να παει σε δημοψηφισμα με αποτελεσμα να απενοχοπιοισουμε την τουρκια με το ΟΧΙ μας?
***ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΑΝ ΤΟ ΑΚΕΛ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟ ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ***

Πλαστήρας είπε...

Προς όλους τους "Ανώνυμους" που κατηγορούν τον Τάσσο γιατί δέχτηκε επιδιαιτησία με αποτέλεσμα το ΑΝΑΝ 5 να βγει υπέρ της Τουρκίας:

ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ;;;;;

Προς τον Ανώνυμο 10:19 που συγχίζει τις βούρτσες με τις π...ες.

Η οργάνωση ΑΚΡΙΤΑΣ ηταν εν γνώση και με παρότρυνση του Μακαρίου για να προστατέψει τον Ελληνισμό από την Τουρκανταρσία.

Η ΕΟΚΑ Β ιδρύθηκε το 71 και καμία σχέση δεν είχε με τα γεγονότα του 63.

Εμείς δεν έχουμε καμια σχέση με Χούντες και ΕΟΚΑ Β. Επειδή αρνούμαστε να εξανδραποδιστούμε μας ταυτίζετε με την ΕΟΚΑ Β; Για τους νενέκους Πουργουρίδη και Χάσικο τι λέτε;

Αυτή η ΕΔΟΝίτικη λογική σπάει κόκκαλα!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ένα πράγμα θέλω να ξέρω. Ο Χριστόφιας ξέρει πως ο Τσιελεπής συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο;

Δεν θέλω να το πιστεύω πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενθαρύνει τέτοια συμπεριφορά, όμως από την άλλη, δεν είναι μία και δύο φορές που έχουμε δει τον Τσιελεπή να επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά. Το κάνει συνέχεια.

Επομένως δεν μπορεί όλα αυτά που κάνει ο Τσιελεπής να είναι τυχαία και να μην έρχονται εις γνώση του Προέδρου.

Τι να πει κανείς...έτσι οφείλει να συμπεριφέρεται ένας Πρόεδρος;

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΕΛ, Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ:


- Ο Χριστόφιας συμφώνησε με τον Μπράουν να παραμείνουν οι Βάσεις.

- Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ πήρε τηλέφωνο τον Χριστόφια τον Απρίλη του 2004 για να παρακάμψει τον Τάσσο Παπαδόπουλο

- Ο Βρετανός πρωθυπουργός γράφει πρωτοσέλιδα άρθρα στην Χαραυγή

- Η Τουρκία πανηγυρίζει για την μη-επιβολή κυρώσεων τον Δεκέμβρη του 2009. Η μόνη εφημερίδα που πανηγύρισε στις ελεύθερες περιοχές ήταν η Χαραυγή

- Ο Ανδρέας Χρίστου τον Οκτώβρη του 2009 παρεβρέθη στα εγκαίνια των γραφείων γνωστού υπουργού του πραξικοπήματος στη Λεμεσό

- Μετά το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 1974 οι ΑΚΕΛικοί κερνούσαν τους χουντικούς αξιωματικούς γλυκό καρυδάκι

- Οι ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν αντιτάχθηκε στην Χούντα και δεν προετοίμασε αντίσταση κατά το πραξικόπημα

- Η ΚΥΠ και η Επαγρύπνηση συντηρούν το ΕΛΑΜ και την Χρυσή Αυγή

- Οι υποστηρικτές της ΕΟΚΑ Β Αναστασιάδης, Πουργουρίδης, Χάσικος στηρίζουν φανατικά Χριστόφια

- Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ρατσιστική λύση του Κυπριακού στη βάση ζωνών, όπως έκανε η ναζιστική Γερμανία και οι Λευκοί στην Ν.Αφρική

- Το ΑΚΕΛ στηρίζει νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές πολιτικές

- Ο Γρηγόρης Φωτεινός του ΑΚΕΛ απαιτεί να τιμωρηθεί συλλήβδην ο λαός για τα εγκλήματα της ΕΟΚΑ Β, όπως κάνει δηλαδή το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων

- Το ΑΚΕΛ βρίζει το Χριστόφιας-Watch, το μόνο δημοκρατικό μπλογκ που αντιδρά στις φασιστικές-λογοκριτικές μεθόδους στο διαδίκτυο, όπως αυτές του αρχιλογοκριτή ΛεξιΠένητα

- Ο φιλοκαθεστωτικός τύπος, ακολουθώντας την γραμμή που πρώτος έθεσε ο Μιχάλης Μιχαήλ (δημοσιογράφος Αστρα) αφήνουν να νοηθεί πως η ίδια η οικογένεια του Τάσσου ευθύνεται για την κλοπή της σορού του, με σκοπό να καλύψουν ενδεχομένως πράξεις ξένων μυστικών υπηρεσιών και να ασκήσουν ψυχολογικό πόλεμο στην οικογένεια και στους οπαδούς του ΟΧΙ

- Ο Χριστόφια θεωρεί πως η κλοπή της σορού του Τάσσου δεν έγινε από τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, πράγμα που λέει και ο Ντενκτάς

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΟΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

ΞΥΠΝΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΜΑΖΕ ΤΟΥΜΑΖΕ , ΙΝΤΑ ΛΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΜΑΘΕ ΡΩΣΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟ? ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΧΤΟΥ ΚΟΦΚΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΛΛΟΟΥ ΣΟΥ?
ΠΕ ΜΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΦΚΑΛΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ο λυσσαριδης να μιλα για τον ρηγα!!! Οι Φανατασιοπληκτοι και υδροκεφαλοι αποκαταστατες ξανακτυπησαν! Ρε ρηγα,ο obama ποτε ενα σε συναφερι σε καμιαν ομιλια του,τζιε ποτε υπολιγιζεις να γραψεις κανενα ποιημα που ο θεος ενα σε παρουσιαζει ως μεσσια,επειδη τουτος(νομζεις οτι)
εισαι!

Y.Γ ενα ποιημα για τον ασβεστη ρε ρηγα αν γινεται

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΙΣ: είπε...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΙΣ:

Ο Τουμάζος Τσιελεπής ακόμη δεν απάντησε αν έχει πτυχίο Νομικής.

Ο Τουμάζος Τσιελεπής με την σιωπή του δείχνει να επιβεβαιώνει αυτούς που τον προκάλεσαν πως δεν είναι καταρτισμένος.

Συνεπώς, ο Τουμάζος Τσιελεπής είναι ένας αμόρφωτος που κρίνει το μέλλον όλων μας.

Διότιμος είπε...

Θέλω να δώσω μερικές απαντήσεις στα ερωτήματα του ανώνυμου που τα περιφέρει από ιστολόγιο σε ιστολόγιο, βέβαιος για την ορθότητα τα κεκρυμμένων με ένδυμα see-through θέσεών του και περήφανος για τη σοφία του. (Αφήνω ανέπαφη την (αν)ορθογραφία του:

1. Που μας οδηγησε το 1974 ο εθνικισμος ο οποιος εσεις προσπαθειτε να «πουλησετε» μεσω του Blog σας ?

Απάντηση: Καμιά σχέση δεν έχω με το συγκεκριμένο ιστολόγιο. Γι αυτό ας μου επιτραπεί να αντερωτήσω (αντί να απαντήσω) για την αντίσταση που προέβαλε η ΑΚΕΛική αριστερά κατά του εθνικισμού του 1974. Επί πλέον, θα ήταν καλά να μας απαντήσει κάποιος τί έκανε ο 28χρονος τότε νυν Πρόεδρός της Δημοκρατίας στο Πραξικόπημα και στην Τουρκική εισβολή. Πού αντιστάθηκε και πού πολέμησε;

2. Τι κερδισαμε από τις ενεργειες της παρανομης οργανωσης της οποιας ο Τασσος ειταν ενεργο μελος?

Απάντηση: Για την ΕΟΚΑ μιλά που ήταν παράνομη σύμφωνα με την αποκιοκρατική νομοθεσία; Η απάντηση είναι πολύ απλή: την Ανεξαρτησία μας που τώρα πνέει τα λοίσθια με τις ενέργειες των νομίμων "αγωνιστών"!

3. Γιατι ζητησε από τον Αναν ο Τασος να επαναφερει το σχεδιο Αναν αφου κατά την δικη του αποψη δεν ειταν λειτουργικο?

Απάντηση: Να ερωτήσει τους κκ Χριστόφια και Αναστασιάδη. Να τους πιστέψει μόνο αν μαζί με την απάντησή τους, του δώσουν και τα σχετικά πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου. Ας μην περιμένουμε 25 χρόνια για να μάθουμε την αλήθεια.

4. Γιατι δεκτηκε επιδιαιτησια εάν δεν ειχε εμπιστοσυνη του Αναν?

Αποάντηση: Να ερωτήσει τον κ. Χριστόφια τι συμβούλεψε τον Τάσσο Παπαδόπουλο στη Νέα Υόρκη καθώς και πόσο συγκινήθηκε με την εισήγηση του ιδίου και των υπολοίπων πλην του Τάσσου Παπαδόπουλου. Ας διαβάσει το βιβλίο των δύο κυπρίων και ενός ελλαδίτη δημοσιογράφων για το θέμα και άλλα που γράφτηκαν. Τουλάχιστον ο Παπαδόπουλος συμβούλεψε τον κόσμο να ψηφίσει ΟΧΙ, ενώ εκείνοι που τώρα λένε ότι ήταν λάθος η επιδιαιτησία δέχτηκαν το αποτέλεσμά της. Αυτοί κι εκείνοι που τους υπσοτηρίζουν καλύτερα να σιωπούν. Η στάση των πολιτικών αρχηγών έναντι του Σχεδίου Ανάν ερμηνεύει και τη στάση εκάστου έναντι της επιδιαιτησίας.

5. Γιατι δεν διαπραγματευτηκε τιποτα στο Μπουντερσπορκ το σχεδιο που αυτος ζητησε να επανελθει?

Αυτό το παραμύθι ούτε ο Ντε Σότο που το έγραψε στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στις αρχές Ιουνίου του 2004 δεν το πίστεψε. Όσοι δεν ξέρουν καλύτερα να μην μιλούν. Η τράπουλα ήταν στημένη. Μας είχαν πουλήσει αυτοί που τώρα γλύφουμε. Δεν ενδιαφέρονταν για διαπραγμάτευση.

6. Εφοσον δεν ικανοποιηθηκε από την επιδιετησια γιατι αφησε το σχεδιο να παει σε δημοψηφισμα με αποτελεσμα να απενοχοπιοισουμε την τουρκια με το ΟΧΙ μας?

Απάντηση: Ήταν μέρος της συμφωνίας. Έπρεπε να πάει σε δημοψηφίσματα. Με το ΟΧΙ σώθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία, την βάλαμε στην ΕΕ και στείλαμε στον αγύριστο (έτσι ήταν μέχρι που έφυγε ο Παπαδόπουλος) το Σχέδιο Ανάν. Όσο για την αποενοχοποίηση της Τουρκίας, ας διαβάσει ο ερωτών την Αντιδήλωση της ΕΕ της 21 Σεπτεμβρίου του 2005 προς την Τουρκία και την Απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών του Δεκ 2006 (8 Εκεφάλαι να μην αναοίξουν κανένα να μην κλείσει)και ας μας πει αν αποενοχοποιήθηκε η Τουρκία. Ας διαβάσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (Υπόθεση Αποστολίδη.


Σχόλιο: Τα υπόλοιπα ερωτήματα δεναφορούσαν τους αναγνώστες του ιστολογίου αλλά εκείνους που το διαχειρίζονται.